Informatie DPF Refresh

Een roetfilter kan om verschillende redenen verstopt raken, zoals:

Vervuiling

Wanneer roetdeeltjes worden opgevangen in het filter, kunnen ze zich ophopen en het filter langzaam verstoppen. Dit kan leiden tot een verminderde luchtstroom en prestaties van de motor.

Korte afstanden

Als de meeste ritten van een voertuig korte afstanden zijn, kan het roetfilter niet voldoende opwarmen om de opgevangen roetdeeltjes te verbranden en om te zetten in as. Dit kan leiden tot ophoping van roetdeeltjes en verstopping van het filter.

Olievervuiling

Olie die in de motor verbrandt, kan zich vermengen met de uitlaatgassen en zich afzetten op het roetfilter. Dit kan leiden tot een verminderde luchtstroom en prestaties van de motor.

Defecte motoronderdelen

Wanneer roetdeeltjes worden opgevangen in het filter, kunnen ze zich ophopen en het filter langzaam verstoppen. Dit kan leiden tot een verminderde luchtstroom en prestaties van de motor.

Verkeerde brandstof

Als de verkeerde brandstof in de motor wordt gebruikt, kan dit leiden tot een onvolledige verbranding en extra roetdeeltjes in de uitlaatgassen, wat het roetfilter sneller kan verstoppen.

Defecte motoronderdelen

Problemen met de motor, zoals een slechte verstuiver of EGR-klep (uitlaatgasrecirculatie), kunnen leiden tot een onvolledige verbranding van de brandstof en een toename van roetdeeltjes in de uitlaatgassen. Deze extra roetdeeltjes kunnen het roetfilter sneller verstoppen.

Hoe werkt het reinigen

Eerst wordt het filter geinspecteerd en word er een druk en flowtest gedaan.

Bij DPF Refresh reinigen we het filter door het filter te spoelen met perslucht en reinigingsvloeistof onder hoge druk. De reinigingsvloeistof en de perslucht worden in afwisselende richtingen door het filter geperst om de roetdeeltjes los te maken en uit het filter te spoelen.

Tijdens het proces wordt de druk en de temperatuur continu gemonitord om ervoor te zorgen dat het filter niet beschadigd raakt.

Na het reinigingsproces wordt het roetfilter gedroogd. vervolgens wordt er een druk en flow test gedaan. Vervolgens wordt het filter gedroogd en getest om ervoor te zorgen dat het filter goed werkt voordat het weer in het voertuig wordt geïnstalleerd.

Na de reiniging krijgt u een rapport waarin de resultaten staan.

Waarom een roetfilter reinigen

Een roetfilter is een belangrijk onderdeel van de uitlaat van dieselvoertuigen. Het heeft als functie om de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals roetdeeltjes, te verminderen. Na verloop van tijd kan het filter echter verstopt raken door opgehoopte roetdeeltjes, wat kan leiden tot verminderde prestaties van de motor en verhoogde uitstoot van schadelijke stoffen.

Het reinigen van een roetfilter is daarom belangrijk om de filtercapaciteit te herstellen en de prestaties van de motor te verbeteren. Het zorgt ervoor dat de uitstoot van schadelijke stoffen weer binnen de wettelijke normen valt en draagt bij aan het verminderen van de milieubelasting van dieselvoertuigen.

Bovendien kan het reinigen van een roetfilter kosten besparen ten opzichte van het vervangen van het filter. Het vervangen van een roetfilter kan namelijk een dure aangelegenheid zijn. Door het reinigen van het filter kan de levensduur van het filter worden verlengd en kan voorkomen worden dat het filter vroegtijdig vervangen moet worden.

Kortom, het reinigen van een roetfilter is belangrijk voor de prestaties van de motor, de uitstoot van schadelijke stoffen en kan kosten besparen ten opzichte van het vervangen van het filter.