Roetfilter reinigen

Roetdeeltjes ontstaan door de verbranding die plaatsvindt van de diesel brandstof. Deze schadelijke roetdeeltjes zorgen voor luchtvervuiling waarbij fijnstof vrij komt, en dit zorgt voor vervuiling van het milieu. door het gebruik van een roetfilter daalt de uitstoot drastisch, maar deze roetfilter kan na verloop van tijd verstopt raken.

Wanneer roetdeeltjes worden opgevangen in het filter, kunnen ze zich ophopen en het filter langzaam verstoppen. Dit kan leiden tot roetfilter problemen, een verminderde luchtstroom, verhoogd brandstofverbruik en een negatieve invloed op de prestaties van de motor. Daarom is een verstopt roetfilter laten reinigen een voor de hang liggende keuze. Een verstopt roetfilter reinigen is namelijk ook nog eens een stuk goedkoper dan vervanging. Reinigen kan al vanaf €275,-

Hoe werkt onze roetfilter reiniging service?

Bij DPF Refresh bieden we een efficiënte en snelle manier om je roetfilter te laten reinigen voor diverse voertuigen, waaronder personenwagens, bestelwagens, vrachtwagens en landbouwvoertuigen. We begrijpen dat het roetfilter cruciaal is voor de optimale werking van je voertuig en daarom streven we naar een snelle roetfilter reiniging (binnen 24 uur) van de hoogste kwaliteit.

Je hebt de mogelijkheid om het losse roetfilter naar ons toe te brengen/op te sturen of zelf langs te komen met de auto. Als je kiest voor het opsturen/brengen van een losse filter, zorgen wij ervoor dat deze binnen 24 uur gereinigd wordt. De kosten voor deze service zijn als volgt:

  • Personenwagen en bestelwagen: €275,- inclusief BTW
  • Vrachtwagen en landbouwvoertuig: €335,- inclusief BTW

Indien het gewenst is dat wij roetfilter demonteren en monteren, kun je hiervoor een prijs aanvraag doen. Neem vrijblijvende contact met ons op of vul hieronder het afspraak formulier in. Ons deskundige team zal bij het langsbrengen van het voertuig de demontage, reiniging en montage nauwkeurig uitvoeren, zodat jouw roetfilter weer optimaal functioneert. We streven ernaar om jouw voertuig zo snel mogelijk weer op de weg te krijgen met een gereinigde en goed functionerende roetfilter.

Voor zowel langsbrengen als opsturen, kun je hiernaast meteen een afspraak inplannen!

Bezig met laden...

Waarom is het verstandig om een roetfilter te reinigen

Het reinigen van je roetfilter is de meest doeltreffende en snelle oplossing om schoon en veilig de weg op te kunnen. Bij het reinigen van de dpf roetfilter wordt van te voren een inspectie en druk en flow test gedaan. Daarna worden nauwkeurige controles tijdens en na het reinigingsproces gedaan om ervoor te zorgen dat de roetfilter niet kapot gaat, het filter schoon is en optimaal functioneert.

Het preventief reinigen van je roetfilter is een verstandige keuze voor het behoud van zowel het roetfilter als de motor van het voertuig. Deze proactieve aanpak voorkomt roetfilterproblemen en verlengt aanzienlijk de levensduur van het roetfilter. Zelfs wanneer je te maken hebt met beginnende roetfilterproblemen of als de vervangingstermijn nadert (meestal tussen de 100.000 km en 200.000 km), blijft roetfilter reiniging een uitstekend alternatief van vervanging.

Verstopt roetfilter reinigen of vervangen?

Er zijn een aantal voordelen als het gaat om reinigen ten opzichte van vervangen. Wanneer een roetfilter defect is, zal deze natuurlijk moeten worden vervangen, maar wanneer het roetfilter verstopt is, is een reiniging van het roetfilter de slimmere keuze.

  1. Een roetfilter reinigen is aanzienlijk goedkoper dan een roetfilter vervangen vervanging. Bij DPF Refresh weten we uit ervaring dat een reiniging tot wel 90% goedkoper kan zijn dan het vervangen van een roetfilter.

  2. Het verlengt de levensduur – Na het reinigen van het roetfilter kan het roetfilter weer een tijdje mee. Met het reinigen van het roetfilter los je dus niet alleen problemen op, het zorgt er ook voor dat het roetfilter langer mee gaat.

Wat onderscheidt DPF Refresh?

DPF Refresh is een gespecialiseerd bedrijf dat zich als roetfilter reiniger onderscheidt op meerdere fronten zoals:

  1. Geen kans op schade aan het filter: Onze professionele en veilige reinigingsmethode bij DPF Refresh zorgt ervoor dat je roetfilter in topconditie wordt gebracht zonder enig risico op schade. We hechten grote waarde aan de integriteit van je roetfilter en zorgen voor een grondige reiniging zonder bijeffecten.
  2. Binnen 24 uur gereinigd: Bij DPF Refresh begrijpen we de waarde van tijd. Daarom bieden we een snelle service waarbij je roetfilter binnen 24 uur gereinigd is, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. We streven ernaar om je voertuig snel weer op de weg te krijgen met een gereinigd roetfilter.
  3. Alle merken en modellen: Onze diensten bij DPF Refresh zijn geschikt voor alle merken en modellen roetfilters. Of je nu een personenwagen, bestelwagen, vrachtwagen of een ander type voertuig of machine hebt, bij ons ben je aan het juiste adres. Wij zijn bekwaam in het reinigen van roetfilters voor verschillende soorten voertuigen en machines, zodat je altijd op onze expertise kunt rekenen, ongeacht je voertuig.”

Dus, op zoek naar een gespecialiseerde garage die de verstopping van je roetfilter eenvoudig verhelpt? Neem dan contact op of maak een afspraak!