Onze vestiging bevindt zich niet in Amsterdam. We bieden echter wel een handige reinigingsservice op afstand. Stuur het roetfilter naar ons op!

Roetfilter reinigen Amsterdam

Een roetfilter reinigen kan al vanaf €275,-

Wat wordt er gedaan bij het reinigen van een roetfilter in Amsterdam

Wanneer je je roetfilter laat reinigen in Amsterdam, worden er een aantal zaken omtrent je roetfilter uit handen genomen. Wanneer de roetfilter wordt afgeleverd bij ons, beginnen wij eerst met het inspecteren van het filter. Zo voeren we onder andere een druk en flowtest uit.
 
Als de druk- en flowtest is uitgevoerd starten we met het reinigen van het roetfilter. Hoe doen we dit? We spoelen het filter met perslucht en reinigingsvloeistof onder hoge druk. De reinigingsvloeistof en de perslucht worden in afwisselende richtingen door het filter geperst om de roetdeeltjes die in het roetfilter zitten los te maken en uit het filter te spoelen.
 
Tijdens het reinigen van het roetfilter, houden we constant het complete proces in de gaten. Zo zorgen we ervoor dat het roetfilter niet beschadigd raakt.
 
Na het reinigingsproces drogen we het roetfilter en voeren we nogmaals een druk- en flowtest uit. Wanneer dit proces is afgerond testen we het roetfilter ook nog een keer om er zeker van te zijn dat het filter werkt voordat het filter weer aan je wordt overhandigd.

Voordelen van een roetfilter reinigen ten opzichte van een nieuwe roetfilter

Het roetfilter reinigen heeft een aantal voordelen ten opzichte van het vervangen ervan. Natuurlijk is het in sommige gevallen zo (bijvoorbeeld bij een defect) dat vervangen de juiste optie is, maar wanneer het roetfilter verstopt is, is het reinigen van het roetfilter de slimmere keuze. Waarom?

  1. Een roetfilter reinigen is goedkoper dan vervangen. Wij weten uit ervaring dat dit soms tot wel 90% kan schelen.

  2. Je verlengt de levensduur van het roetfilter aanzienlijk.

Waarom moet je een roetfilter reinigen?

Na verloop van tijd raakt het roetfilter verstopt. Dit zorgt voor problemen met het roetfilter zelf, een verhoogd brandstofverbruik, een verminderde luchtstroom en het heeft ook een negatieve invloed op de prestaties van de motor. Om deze problemen te voorkomen, is het dus verstandig om een roetfilter reiniging te laten uitvoeren.

Waarom kiezen voor DPF Refresh?

Bij DPF Refresh reinigen we al jaren allerlei soorten roetfilters. van personenauto’s tot aan trucks en kranen. Daarnaast zijn we beschikbaar voor particulieren en bedrijven. Dit zijn onze voordelen:

  1. Geen schade aan het roetfilter – onze professionele en veilige reinigingsmethode zorgt er altijd voor dat het roetfilter in topconditie is.

  2. Het roetfilter wordt binnen 24 uur gereinigd waardoor je niet lang zonder zit.

  3. Alle merken en modellen zijn welkom – Wij reinigen allerlei soorten roetfilters. Ieder model en ieder merk.

Wat zeggen onze klanten

Roy van Zeijl
Lees verder
Top bedrijf! Zeer kundig personeel. Staan altijd voor je klaar, geven een eerlijke prijs, alles gaat in overleg, als er iets tegenvalt word er altijd gebelt en de opties besproken. Een eerlijke aanrader!
Bertus
Lees verder
Als ik een probleem hebt met 1 van onze voertuigen dan zorgt Ruud dat het snel opgelost word. Tot nu toe altijd goed en netjes geholpen voor een normale prijs ! Top zaak 👍🏼
Joep De raaf
Lees verder
Snel vakkundig en scherpe prijzen
Gijs van der Tang
Lees verder
Snel, vakkundig en hele nette prijs voor het reinigen van het roetfilter
superfred Fred barendse
Lees verder
Mooi bedrijf goed en snelle service
auke gold
Lees verder
Mykola Hortiuk
Lees verder

Veelgestelde vragen

Bij aanlevering van het losse filter staan de prijzen hieronder:

Personenwagen en bestelwagen:
275,- incl BTW

Vrachtwagen en landbouwvoertuig
€335,- incl BTW

Verzending NL (optioneel)
€20,- incl BTW

Is er ook Demontage / montage nodig? Vul dan ook het afspraken formulier hieronder in en geef aan dat het “incl. demontage” is. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een snelle en passende afspraak.

Een roetfilter gaat over het algemeen tussen de 150.000 en 200.000 kilometer mee. Naarmate deze grens dichterbij komt, is het verstandig om het roetfilter te laten reinigen. Gaat er een lampje branden op het dashboard? Dan is het zeker verstandig om een afspraak te maken.

Een roetfilter gaat over het algemeen tussen de 150.000 en 200.000 kilometer mee. Naarmate deze grens dichterbij komt, is het verstandig om het roetfilter te laten reinigen. Gaat er een lampje branden op het dashboard? Dan is het aan te raden om direct een afspraak te maken.

Stuur het roetfilter op voor een Roetfilter Reiniging

Kies bij het maken van een afspraak voor “Roetfilter reinigen (los geleverd) en stuur het roetfilter vervolgens naar ons op in Hoek van Holland. Wij verzorgen dan de roetfilter reiniging binnen 24 uur na binnenkomst!

Bezig met laden...